NegAtyazz 2019. 05. 03. 21:46 | #8
Balkezesként mindig röhögök a jobbosokon, hogy mit szerencsétlenkednek a tűzőgéppel.
vadonka 2019. 05. 03. 18:26 | #7
A bal vagy jobb kezesség nevelé kérdése, a gyerek random kezd el ezzel vagy azzal a kezével ügyesebb lenni, megszokás kérdése az egész. Mivel az emberek zöme jobb kezes ezért a gyerek is ezeket utánozza (szülők) így jobb kezes lesz, néha van kivétel, ennyi. És igen át lehet szoktatni bárkit ha idejében észreveszik, hogy kisfiam használd a jobb kezed.


Előzmény: Demente (4)
dns87
dns87 2019. 05. 03. 09:56 | #6
Szerintem is csak mondva csinált problémák. Engem is jobbkezesnek idomítottak, később mikor megtudtam, hogy balkezes lettem volna elkezdtem azzal is gyakorolni, egy idő után simán ment minden ballal is
Tron65 2019. 05. 03. 08:05 | #5
Jelenleg bal kézzel gyorsabban gépelek, mint anyukám kettővel. Pedig ő volt könyvelő. ÉS balkezes. Én nem.
Aki nem érti ezeket a problémákat (bogoj!), az próbálja csak egyetlen napját úgy, hogy közben a jobbik kezét zsebreteszi.
És ballal nyitja a pénztárcát, nyitja az ajtót vagy csak fogja a fagylaltot.
Ugye mennyire "nem esik kézre" ????
Demente 2019. 05. 02. 22:42 | #4
Vadonka! TÚL SOK az infó... Szerintem pedig nem lehet valakit átnevelni. És itt magával a "nevelni" szó böki a szemem. Ált. suliban volt balkezes csaj osztálytársam, és mindig csodáltam. Minden áron meg akartam tanulni ballal is írni. Nem jött össze. Viszont minden más megy ballal. Sőt! ballal szebb varratot húzok mint jobbal. Szerintem ez nem annyira különleges. Minden motiváció, és gyakorlás kérdése. Vannak akik könnyebben, és vannak akik nehezebben vesznek bizonyos akadályokat. Így van ez az említett egérrel is. Van aki méltatlankodik, van aki meg két kattintás és már át is állítja. Példa. Zongorázok is, és sok kotta, vagy egyéb hang anyag van laptopon. Előttem zongora, jobbról fal, balról laptop. Kettő között pedig egy egér. Most vagy átülök mindig a laptop elé, és jobbal nyomom az egeret, vagy van egy kényelmesebb is, amikor ballal egerezek, anélkül hogy átállítanám! De ebben semmi különleges nincs csak sima eszközhasználat. Lehet hogy az egész témát csak a balkezesek tolják túl. (és én)


Előzmény: vadonka (1)
bogoj 2019. 05. 02. 17:07 | #3
Ezeknek nagy része mondvacsinált probléma, egy részére már van megoldás, és csak egy kis része az, ami esetleg tényleg gondot okozhat.
Én pl. sosem használtam csőrös merőkanalat, van már bal kezes olló, az egér beállításait meg lehet fordítani (és miért kéne az egérnek jobb oldalon lenni, amikor balra is tehető?), a tekerős konzervnyitó fordított használata nem jelent gondot, mint ahogy az sem, hogy ivás közben nem látszik a bögre mintája... De az sem világos, hogy bal kezesként miért lenne kötelező bal kézzel fogni a bögre fülét, amikor megtehetem, hogy jobb kézzel fogom, vagy pedig nem a fülét fogom, hanem magát a bögrét. De van még pár ilyen, csak már így is hosszúra nyúlt a hozzászólásom.
sakos 2019. 05. 02. 16:48 | #2
Azért a spirál füzet bal oldalára is szoktunk írni, olyakor a jobb kezeseknek van útban a spirál. Fűzös dosszié detto, na meg abbe nem írunk, hanem gyűjtjük a papírokat (már aki).
A mérőszalag szintén. Az olvasási irány csak attól függ hova teszed a szalag végét. Nem attól nem lehet elolvasni, mert balkezes vagy, hanem attól, hogy balfasz.
vadonka 2019. 05. 02. 15:21 | #1
Én balkezesnek indultam, de átszoktattak még időben és alapvetően jobb kezes vagyok. Viszont pl. balkézzel is tudok csavarhúzót használni és egyéb fogókat, körömcsipeszt stb. Szóval nem vagyok böte azzal a kezemmel sem, plusz a farkamat is balkézzel verem :D