10 tipp, hogy mire használd a levendulát!
2016. március 03.

10 tipp, hogy mire használd a levendulát!

Tudtad, hogy a levendula az egyik legsokoldalúbban felhasznált gyógynövény, hiszen az illatosításon kívül számos gyógyászati felhasználása is ismert? Pont ezért ha csak egy illóolajat használsz az mindenképp a levendula legyen! Leggyakrabban a nyugtató hatásáról ismert, a pihentető illata segít a lazításban, de az előnyös tulajdonságai itt nem érnek véget...

1. Izomfájdalom

Egy hosszú fárasztó nap, vagy épp edzés után minden izmod fáj, vegyél egy levendulás fürdőt. Csak pár csepp levendulaolaj a vízbe és már indulhat is a nyugtató fürdő! Az izmaid biztosan hálásak lesznek! ;)

lev2.jpg

2. Nyugtalanság

A levendula főként a nyugtató hatásáról ismert. Ezt pedig a következőképp tudod a legyegyszerűbben kiaknázni: Cseppents pár csepp olajat a tenyereidbe és hajolj fölé mélyeket lélegezve. Egyszerűen pár percig vegyél jó mély levegőket....
 

3. Álmatlanság

Egy kutatás igazolta, hogy azok a betegek akik altató helyett levendula olajat használtak, jobban aludtak és napközben éberebbek voltak, mint az altatót használó társaik. Szóval ha nem megy az alvás, csak tegyél pár csepp olajat a párnádra elalvás előtt. Így belélegezve a levendulát biztos könnyen álomba szenderülsz.
 

4. Fülfájás

A levendulás forró fürdő mellett, pár csepp illóolaj fül és orr környékén való elmasszírozása is nagyon jó hatással van a fülgyulladásra és fülzúgásra is. 
levendula.jpg

5. Szúnyogcsípés

A szúnyogok kifejezetten utálják a levendula illatát. Tehát nincs más dolgod mint a szabad bőrfelületeken pár cseppnyi illóolajat elkenni, hogy annak illatával elriasszad a szúnyogokat és így elkerüld a csípéseket és az azt követő folyamatos vakarózást.

6. Fejfájás

Levendulás borogatással is enyhítheted a fejfájást! Hideg vízzel nedvesíts be egy textil zsebkendőt, majd cseppents rá pár csepp levendulaolajat, amit helyezz a homlokodra. Ha szükséges nedvesítsd be újra...
aleve.jpg

7. Sérülések

Pár csepp levendula olaj segít elpusztítani a baktériumokat ezzel megtisztítva a sebeket.
 

8. Ekcéma

Keverj össze levendula olajat más illóolajakkal (olíva, szezám, stb), majd masszírozd be az érintett területre. Nyugtató hatása segít csökkenteni az ekcémával járó bőrpirosodást és kellemetlen érzést is.
 

9. Pattanás

A levendula az egyik legjobb természetes megoldás a pattanások ellen. Adj pár csepp illóolajat egy sima krémhez és használd hetente párszor, hogy kezeld és megelőzd a pattanásokat!
 

10. Bőr és száj szárazság

Kifújta a szél bőrödet? Masszírozz, dörzsölj be pár csepp olajat a kiszáradt területre és máris sokkal hidratáltabb lesz!
  fb.png

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása