A nőkre is ugyanolyan hatással van a rendszeres pornófogyasztás és maszturbálás, mint a férfiakra. Elvesztik a nemi vágyat, képtelenek intimitást megélni, nem vágynak az ölelésre, másokat csak szexuális tárgynak tekintenek. Egyre extrémebb filmek kellenek ahhoz, hogy ugyanazt az adagot megkapják, ráadásul gyorsan, sokszor el tudnak élvezni.

Az interneten, főleg a pornónézési szokásokra lehet azt mondani egyértelműen, hogy nincs férfi és nő, azaz az IP-címek alapján nem lehet megkülönböztetni, nő vagy férfi kattint a pornófilmekre. Úgy tűnik, hogy ahogyan nincs férfi és nő az interneten, úgy a pornó hatását sem lehet nemekre osztani. A pornót néző nőknél is impotenciát okozhat a túlzott pornónézés és maszturbálás – írja a Psychologytoday a svéd DN magazinra hivatkozva. A pornófüggés a férfiaknál hosszú távon okozhat akár merevedési zavarokat, erekció hiányát, a libidó teljes hiányát is. Az első tünet a vágy alacsony szintje, ezt követi az, hogy az utcán egy-egy szép nőre sem kapják fel a fejüket, a másokkal való szexet munkának tekintik. Az intenzívebb és kevésbé intenzív időszakok váltakoznak a pornónézésben és maszturbálásban, ami ha valamiért elmarad – az internet hiánya miatt például –, akkor idegesség, stressz lép fel. A tünetek a nőknél is hasonlók.

A rengeteg pornónézés a nőkre is ugyanolyan hatással van mint a férfiakra, ha a maszturbálást jutalomként használják, akárcsak az evést. A magazin 540 női felhasználót kérdezett meg a pornónézési szokásokról, kiderült, hogy a megkérdezettek 93%-a próbál leszokni a nem kívánatos viselkedésről, mint pornónézés maszturbálással, maszturbálás szexuális segédeszközökkel. Kevesen ugyan (7%), de olyanok is vannak a válaszadók közt, akik a partnerükkel megbeszélik a pornónézési problémáikat. Több nő is leírta hosszan, milyen tünetekkel jár együtt az, hogy pornót nézve maszturbálnak rendszeresen. A levelek alapján elég egyértelműen látszik, hogy a nőkre és a férfiakra ugyanolyan hatással van a rendszeres pornónézés.

Nemi vágy elvesztése

"Nő vagyok, hosszú távú kapcsolatban élek, általában néhány naponta maszturbálok, és azért kezdtem el pornót nézni, mert könnyebben és gyorsabban jutok el a csúcsra. Az évek elteltével egyre több, és egyre extrémebb filmek váltják ki belőlem ugyanazt a hatást. A pasimmal nem is élvezem annyira a szexet. Van abban valami, hogy érzéketlenné tesz a pornó, de orgazmust anélkül nehéz elérni akárcsak egyszer is, így nehéz feladni" – írja az egyik megkérdezett nő. Egy másik pedig arról számol be, hogy elalvás előtt muszáj maszturbálnia, és a pornónézés gyors megoldás. Van, aki egy átlag napon csak egyszer használja a pornót és a maszturbálást, azonban rosszabb napjain, amikor valami balul sül el, akár 10-szer is képes elélvezni pornóval. És nő.

Intimitás elvesztése, mást szexuális tárgynak látni

Az Elisa nevű válaszadó arról számol be a levelében, hogy szex közben is csak a pornókban látott jelenetek jutnak az eszébe, és egyáltalán nem figyel a partnerére. Van olyan nő, aki szinte naponta maszturbál, és a férfiakat mint húsdarabokat szemlél, egyáltalán nem kíváncsi rájuk, nem érez késztetést az ölelésre, vag hogy közel kerüljön az emberekhez. A munkája miatt kevés szabadideje van, így lett az évek alatt pornófogyasztó. "Négyszer-hatszor maszturbálok hetente, attól függően, mikor vagyok egyedül. Egyszer szexelünk hetente, és az sem túl jó. Egyikünk sem fordít energiát a másikra. Ezért is nézek pornót illetve képeket minthogy vele töltsem el azt az időt" – írja Lilly.

Az egyre extrémebb pornó iránti vágy

Van olyan nő, aki arról számolt be, hogy olyan pornófilmeket néz, amiben nőket aláznak meg, erőszakolnak meg. Van, aki bevallja, hogy beteg, és állandóan fáradt, az agya képtelen abbahagyni, és csak nézi, és nézi a képeket. "{..} minden, ami hiányzik a szexuális életemből, az ott van a pornófilmekben. A szex másokkal oké volt, de nem volt elég, hazudtam milyen jól éreztem magam, színleltem az orgazmust. Rosszul éreztem magam, és csak azt akartam, hogy egyedül legyek. A pornóval? A legintenzívebb az orgazmus, bármikor összejön, és van, hogy ötször is elélvezek egy nap."

A leszokás után, akárcsak bármilyen más függőségnél, nagyobb motivációt, több energiát tapasztalnak a pornót elhagyó nők. Továbbá jóval fogékonyabbak a szexre, és érzelmileg is nagyobb egyensúlyról számolnak be.