A kilenc legidegesítőbb női szokás után természetesen nem maradhatnak ki a férfiak sem, így összegyűjtöttük, hogy ők mikkel szoktak a párjuk agyára menni. A wc-deszka használata, a tusolóba pisilés és a pöcsvakarás témája viszont már lerágott csontnak tűnik, úgyhogy kicsit másképp közelítettük meg a kérdést. Kihagytunk volna valamit? Írja meg a Randiblog címére!

Udvarlás elmaradása

Körülbelül három-négy hónapos kapcsolat után beindul a „Minek etetni a halat, ha már bekapta a horgot” című műsor. Míg az első időszakban a csillagokat is lehozta volna az égről, nem telt el nap, hogy ne vallott volna szerelmet, reggeli ébredésnél is a nő frizuráját dicsérte, hirtelen azon az állásponton lesz, hogy a szerelmet nem szavakkal, hanem tettekkel kell bizonyítani, de azt sem veszi észre, ha párja fodrásznál volt.

Haveri befolyásoltság

A baráti társaságban mindig van egy falkavezér, akit a többiek majmolnak, és aki hatással van rájuk. Ha ez a haver kijelenti, hogy a pasi új csaja egy ostoba picsa, akkor még az is lehet, hogy a kapcsolat szakítással végződik, de a férfi mindenesetre elgondolkozik a jóbaráti véleményen. Ugyanígy szégyelli érzelmeit bevallani a haveroknak, mivel elég férfiatlan dolog teljesen odáig lenni egy nőért, és ha a barátok úgy vélik, az új nő rossz hatással van a pasira, mert az egyre ritkábban jár el velük sörözni, akkor úgy érzi, valóban itt az ideje lazábbra venni a gyeplőt.

Technikai analfabétaság

Ahogyan a nők elférfiasodnak, úgy nőiesednek el a férfiak, ami nemcsak a külsőben mutatkozik meg: a legtöbb pasi egy szöget sem tud beverni a falba, és a villanykörte kicseréléséhez is szerelőt hívnak. A mentség szerintük tök egyszerű: iskolába jártak, diplomát szereztek, így idejük sem volt beletanulni a férfimunkába, ráadásul a válások miatt egyre több fiút nevel fel csak az anyja, nincs is kitől tanulniuk.

Nyálcsorgatás más nőkre

Szinte minden megnyilvánulásukra van egy mondás, így erre is: csak hűséget fogadtak (ha fogadtak), de vakságot nem. Ráadásul nem is titkolják, ha ráizgulnak valaki másra, felőlük akár ott lehet a csajuk, akkor is megfordulnak a mellettük elhaladó cicababa után. Haveri társaságban pedig aztán a legintelligensebb férfi is igazi gyökérré tud változni, ha a nők kibeszéléséről, poénkodásról van szó.

Figyelmetlenség

Mindemellett észre sem veszik, hogy egy-egy ilyen megnyilvánulás mennyire rosszul tud esni a párjuknak, és ha szembesítik is ezekkel, nem értik. Legközelebb is eljátsszák.

Döntésképtelenség

Nekik mindig minden mindegy. Mindegy, mit főz hétvégére a nő, mindegy, milyen filmet néznek meg este, mindegy, hova mennek nyaralni. De nemcsak elképzelésük sincs bizonyos dolgokról: ha választási lehetőséget kínál fel nekik párjuk, akkor is képtelenek választani. A döntésképtelenségük persze jócskán túlmutat a töltött káposztán vagy a töltött paprikán.

Hímsovinizmus

Korunk népbetegségéből, a hímsovinizmusból a legtöbb férfira ragadt rendesen, lenéző magatartásuk pedig akkor sem változik, amikor találnak magukhoz való nőt. Ha párjukat nem is találják be ezekkel a dolgokkal, javarészt általánosítanak, amiből barátnőjük is joggal hiheti azt, hogy róla is pontosan hasonló véleménnyel vannak. És hát igen, előfordul, hogy barátnőjükről is hasonló véleménnyel vannak.

Időhúzás

Mindig minden ráér. Ráér levinni a szemetest este is, ráér az autót lemosni, ráér a tulajdonlapot megcsináltatni. Ráér az összeköltözés és ráér a házasság is, ráadásul nekik a biológiai órájuk sem ketyeg úgy, mint a nőké, úgyhogy a gyerek téma is bőven ráér.

Késő bánat

Képesek minden felmerülő problémát elbagatellizálni, és legtöbbször már csak akkor veszik észre, hogy nagy baj van, amikor meglátják a telepakolt bőröndöket. Ilyenkor aztán pánikszerűen próbálják megmenteni a kapcsolatot, ígérnek fűt-fát, cirka egy hétig oda is teszik magukat rendesen az ügy érdekében, majd minden kezdődik elölről megint.