State of Play összefoglaló

Mi fér el 40 percben? A Sony a tegnapi State of Play keretében jó pár külső fejlesztő által létrehozott játékot mutatott be és szerencsére VR címekből sem volt hiány.

A Sony már előző nap jelezte, hogy nem PS5 dömping lesz, a PS4-es és PSVR címek kerülnek majd túlsúlyba. Mivel sok címmel kedveskedtek nekünk, megpróbálom rövidre fogni a játékok felsorolását. A jó hír, hogy minden játékhoz kaptunk megjelenés időt, bár valamit egész tágan lengettek be.

  • Elsőnek a Crash Bandicoot 4 került terítékre, jó sok játékmenet videót kaptunk. Megjelenés: 2020.10.02.
Crash Bandicoot 4
  • Ezután a Hitman III bejelentés jött, azzal az óriási jó hírrel, hogy VR támogatást kap, sőt az előző két játékot is végigjátszhatjuk a virtuális valóságban. Hogy őszinte legyek, számomra ez volt a prezentáció legnagyobb híre. Ugyanis hiába van kint a PSVR évek óta, sajnos máig tartja magát az az ökölszabály, hogy a VR címek hossza jellemzően nem éri el a “teljes értékű” játékidőt. A Hitman trilógia esetében bátran kijelenthetjük, hogy ilyesmiről szó sincs: három, egyenként 10+ órás sztorit kapunk, de ha az előzetes szövegét optimistán értelmezzük, az sem kizárt, hogy címenként akár 100 órán át élvezhetjük majd “a bérgyilkosok világát”. Megjelenés: 2021. január
Hitman III – PSVR kompatibilitással
  • Aki szerette a 2009-es Braid-et annak a harmadik játék örömet fog okozni, ugyanis kiadják az évfordulós kiadást, amely jelentős grafikai javulást hoz majd. Megjelenés: Valamikor 2021-ben
  • Itt beugrott egy PS5 cím a Pathless, amely ha nem is a grafikával de a dinamikus és gyors játékmenettel várhatólag sok játékost a konzol elé szögez majd. Megjelenés: 2020. év végén
  • A Spelunky 2 volt a következő a sorban, amely a köziismert Indie platform játék folytatása, és már 2017 óta fejlesztik. Érdekesség, hogy PlayStation-ön debütál és csak később fog felbukkanni PC-n. Megjelenési idő: 2020.09.15.
  • A Genshin Impact egy nagyon japán, nagyon anime hatású játék. Megjelenés: 2020. ősz
Genshin Impact
  • Az Aeon Must Die-t is inkább tudom egy telón elképzelni, de nyilván sok mindenkinek be fog jönni. Megjelenés: 2021-ben
  • ANNO: Mutationem egy oldalnézetes akciójáték. Megjelenés: 2020 december. 
  • A Bugsnax már a PS5 bejelentésekor is feltűnt, most ismét láthattunk pár képkockát a játékból. Megjelenés: 2020. év vége.
  • A Vader Immortal, nálam elvitte a showt, nagyon vártam már a PSVR verziót, hogy végre kaszabolhassak egy nagyot ebben a világban. Megjelenés: 2020.08.25.
Vader Immortal
  • A Control legújabb, és egyben utolsó DLC-je, az AWE is befutott egy nagyon rövid bemutató keretében. Aki szerette az alapjátékot, nem fog csalódni szerintem ebben sem. 2020.08.27-én lesz elérhető, és külön izgalomra ad okot, hogy a Remedy kurta-furcsa módon megosztott univerzuma, amelyben a Max Payne, az Alan Wake, a Quantum Break és a Control világa együttesen létezik, ezúttal teljesen explicit módon tárul a szemünk elé: Alan Wake visszatér! A rajongók már régóta sejthették ezt, és ezúttal talán a tragikus sorsú író méltatlanul lezáratlan története is felgöngyölítésre kerül.
Control Expansion 2
  • Idén október utolsó napján jön az Auto Chess PS4-re, sosem éltem ezt a műfajt, aki régebben kedvelte nyilván adhat ennek is egy esélyt.
  • Ezután egy igen elmés logikai játék következett, amelynek a megjelenítése is nagyon szép és ötletes. Ez nem más, mint a Pedestrian. A feladat pálcikaembert eljuttatni A-ból B-be, különböző táblákon, különböző kihívásokkal tarkítva. Megjelenés: 2021. január 
Pedestrian
  • A Hood: Outlaws and Legends PS5-re érkezik. Bár a bemutatóból túl sok minden nem derült ki, de a középkori hangulat el tudja ragadni az egyszeri játékost valamikor 2021-től.
  • A Temtem című játék a Pokémon rajongókat célozza, egy My Time At Portia szerű világban, mindkét platformon elérhető lesz valamikor 2021-ben.
  • A Godfall már szintén a kezdetekkor bejelentett játék PS5-re, most részleteiben láthattuk, hogyan is fog működni. Ez volt az egyik leghosszabb bemutató, a különféle fegyverek és használatuk érzékletes példájával. 2020 év végétől már elérhető lesz.
Godfall

A VR címek mindenképpen érdekelnek, nagy valószínűséggel fel fognak csücsülni a listámra, a bemutatott PS5 játékok egyelőre még nem sarkallnak új generáció vásárlásra. Nektek, hogy tetszettek?

Videó:

Zoltán Murányi
About murzil 4 Articles
Informatikus vagyok egy nagyobb cégnél. Az egyik hobbim a játék, főleg ha VR, főleg ha PS :)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


három + tizenkettő =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .