nemborz 2018. 02. 18. 13:18 | #3
Bocs, de megígértem magamnak hogy trollokkal nem nagyon foglalkozok ;) te meg az vagy
de
megéri = alapkoncepció az volt, hogy olcsón előállított elemekből építkeznek , namármost nem lehetett elég olcsón előállítani az elemeket, Magyarországon is volt ennek gyára, de úgy ahogy volt becsódölt, a szovjetek is eleve rosszul adaptálták az eredetileg olasz ötletet, ld szigetelés. És csak 50 évre taksálták ezen épületek "szavatosságát" , ha megnézel egy téglaépületet akkor van ami már bőven 100 felett van és némi javítgatással még ugyaneddig állni fognak, és igen 8-9 emeletes házak is építhetők téglából.
Másfelől lehet nem értek olyannyira hozzá, viszont inkább hallgatok egy Ybl díjas építészre, mint egy mezei kis trollra ;)


Előzmény: rermo (2)
rermo 2018. 02. 14. 09:06 | #2
Mi az , hogy " megéri " ???? Miért a mátészalkai focistadion ....megéri ??? Vagy a miniszterelnöki rezidencia a várban ....megéri ???


Amúgy meg egy építésznek ennél pontosabban kellene fogalmazni hogy " hosszú távon meg védhetetlen " ...tehát nem mondott semmi érdemit . A panelek állnak 50 éve és semmi jel nem mutatkozik hogy a következő 50 évben nem ugyan ott fognak állni ahol most .
nemborz 2018. 02. 13. 23:40 | #1
Fura, épp múltkor beszélgettem egy építész ismerősömmel, azt mesélte hogy a panel mint rendszer nem éri meg, (eleve sem érte meg),úgy fogalmazott hosszútávon védhetetlen a szerkezetük, plusz extra hőszígetelés a ruszkik is ezt cseszték el, mert eredetileg talán olasz "találmány volt" és kevés szigeteléssel vették át az ötletet. Plusz átépítik az egész belső teret, szóval anyagilag ez így biztos megéri (?).