VanZant
VanZant 2018. 01. 05. 19:30 | #23
*legtöbbjükön


Előzmény: VanZant (22)
VanZant
VanZant 2018. 01. 05. 17:21 | #22
De nem vagyok, és ennek örülök. ;) Egyébként a cégben -- ahol dolgozom --
szintén vannak hegesztő robotok, a legtöbbükön windows xp, vagy még annál is régebbi rendszer fut. Van, amelyik már több mint húsz éve működik. :)


Előzmény: Traveller_x (21)
Traveller_x
Traveller_x 2018. 01. 05. 17:07 | #21
Ha elvakult linuxos lennél, akkor találnál rá valami megoldást

Előzmény: VanZant (17)
Traveller_x
Traveller_x 2018. 01. 05. 16:54 | #20
2018. 01. 05. 11:36 | #15
"Plusz a "hálózati vandálkodás" amihez pont nemkell linux, mert egy cisco/hp/stb. switch-et consolon akármi alól lehet menedzselni. A tűzfalat/routert szintúgy. Látszik, hogy lövése nincs itt az embereknek miről karattyolnak."

önirónia?



Előzmény: vadonka (15)
Traveller_x
Traveller_x 2018. 01. 05. 16:48 | #19
Te amúgy azt hiszed, hogy én egy fotelharcos csgo hülyegyerek vagyok? Neked barátom megpuhult az agyad. Magad sem hiszed el, hogy az általam felsorolt problémákra tudsz linuxos megoldást.


Előzmény: vadonka (14)
akicker 2018. 01. 05. 16:47 | #18
"A programozáshoz elég egy text editor is. Persze aki hülye hozzá és csak mankókkal tud programozni annak kell a sok csilivili varázslókkal telitömött windowsos program. Ugyanez igaz a videó/kép szerkesztőkre."

Ez igy van!!! A szamitogep nyelve ugyanis az egyesek meg nullak. Akinek kulon program kell tervezeshez vagy rajzolashoz az egy igazi luzer. A szovegszerkeszto ugyanis ingyen van. Aki csak CAD meg nyaktervezo programmal tud alkotni, az meg is erdemli, hogy lehuzzak. Az fizesse csak ki a sok penzt. Az igazi profik karakterekkel rajzolnak :D

"hetekig elmegy reboot nélkül az csak egy dolog,"
A munkahelyi windowsos gepet 20-30 naponta szoktam ujrainditani. Igaz ennek kb. a harmada alatt fut valoban, a maradek idoben alszik.

"de itt nincs kék halál, nincs olyan,"
Ez igy van. Linux alatt ugyanis fekete a szine es szomoru smiley helyett azt irja, hogy panikol. De mit valtoztat ez a lenyegen? A szine szamit vagy az, hogy megall a rendszer?

"hogy a program váratlanul leáll és stb."
15 ev alatt egyszer sem allt le varatlanul programod? Igaz nekem kb akkor volt utoljara linuxos gepem, mikor te belekezdtel, de nalam azert elofordult parszor. Guival nem volt nehez osszehozni. Az iphone egyebkent meg most is tudja ezt produkalni.

"Nyilván egy alapvető tudást igényel a windows-al ellentétben ami egy majom számára is kezelhető."
Azt hittem ez pont hogy a linux marketing szovege. Marmint, hogy ugy nez ki, mint a windows es barki tudja hasznalni. ;)


Előzmény: vadonka (14)
VanZant
VanZant 2018. 01. 05. 16:44 | #17
Legyen neked, de a kedvenc játékaim akkor sem futnak linux-on. Így, vagy tíz éve nem kisérletezem, maradok ms-párti. :) A sidux volt a kedvencem, de már lassan tíz éve nem fejlesztik.


Előzmény: vadonka (14)
+1 VÁLASZ
Traveller_x
Traveller_x 2018. 01. 05. 16:37 | #16
Ipari környezetben, pl Audi gyár, adott egy S7 1500 as PLC Industrial networkön, összekötve egy mitsubishi robotkarral, meg a gyártósor többi részével. Légyszíves mondj nekem egy programot, amivel át tudom programozni linux alatt, úgy hogy mindenen a legfrissebb firmware fut. Ezek szerint úgyis hülye vagyok hozzá. Tehát lécci mesélj, hogyan tudok text editorban új programot írni egy hegesztőrobotra. Azért írtam konkrét programokat ezelőtt is, hogy konkretan írd meg hogyan oldod meg linux alól. Meséld el, hogy a Tia portal license kezelőjét hogyan futtatod linux alatt, úgy hogy a license kulcsot le is pakolja a winyódra. Az hogy javaban szutymorogtok, html kódokat hegesztetek, az nem valós dolog gépipari, autóipari, vegyipari vagy katonai környezetben. De a többi programra is hozz legyszi használható profi megoldást. Pl kerek egy programot, ami az Orcad szintjével összeegyeztethető linuxon. Te linux guru..


Előzmény: vadonka (15)
vadonka 2018. 01. 05. 11:36 | #15
Plusz a "hálózati vandálkodás" amihez pont nemkell linux, mert egy cisco/hp/stb. switch-et consolon akármi alól lehet menedzselni. A tűzfalat/routert szintúgy. Látszik, hogy lövése nincs itt az embereknek miről karattyolnak.
vadonka 2018. 01. 05. 11:34 | #14
"Linux, hálózati vandálkodásra (pl backtrack linux), meg weblapfejlesztére való.
" Ezt kitűzöm a falra a kollégák hagy röhögjenek! :D

Hú látom sok elvakult windows "guru" van itt :D A programozáshoz elég egy text editor is. Persze aki hülye hozzá és csak mankókkal tud programozni annak kell a sok csilivili varázslókkal telitömött windowsos program. Ugyanez igaz a videó/kép szerkesztőkre. Mindent meg lehet oldalni linuxos programokkal, csak lehet kell hozzá tudás és csak egérkattintgatás. PCB-re a Kikad Eda egy nagyon profi cucc és cross platform, szóval natív a linux verzió is! A játékról meg annyit, hogy nézzétek meg az utóbbi idők felhozatalát egy csomó nagy nevű játék natív linuxos verzióban megjelent. A szerverel 90%-a linux, akár web akár adatbázis, akár developer backend. Amire windows kell az a microsoft termékek, pl. sharepoint, iis alapú asp-s cuccok, net framework-os cuccok. Napi szinten használom a linuxot szerverbe és a laptopomon is az van. Az, hogy a noti másfélszer annyi időt bír aksiról, és hetekig elmegy reboot nélkül az csak egy dolog, de itt nincs kék halál, nincs olyan, hogy a program váratlanul leáll és stb. Nyilván egy alapvető tudást igényel a windows-al ellentétben ami egy majom számára is kezelhető. De aki megelégszik vele annak nyilván jó. Azért az erős kijelentés, hogy a windows a legjobb oprendszer. Beszéld meg az apple-el és a linuxos cégekkel ezt szerintem. Induljunk ki abból, hogy a windows 10 hány újrgondoláson alapvető újraíráson esett át amióta megjelent. Miért? Mert az MS maga se tudja, hogy is kéne működjön az oprendszerük. 15 éve vagyok az informatikában nem ilyen fotelharcos csgo player hülyegyerek vagyok, szóval némi fogalmam van a dolgokról.
Traveller_x
Traveller_x 2018. 01. 04. 20:50 | #13
-PLC programozás lehetetlen linux alatt,
-Nyomtatott áramkör tervezés, profi szinten, szintúgy lehetetlen,
-Mikrovezérlő fejlesztés, ICD debuggerrel, FPGA, CPLD, Microchip, Atmel fejlesztés stb... stb... szintén nem nagyon elérhető linux alatt
-Erősáramú tervező program nem létezik, ami profi szinten használható (mint pl az EPLAN)
-Az elterjedt CAD rendszerek: CATIA, INVENTOR, Solidworks stb... stb... szintén nem fut....

Mivel az egész ipar az előzőektől függ, sajnos a windows toronymagasan a legjobb oprendszer, akkor is ha fáj sokaknak beismerni. Aki nem otthon szutymorog valami kisiskolás projecten, annak a terméksupport nélkülözhetetlen. Aki ebből él, az tudja miről beszélek.

Linux, hálózati vandálkodásra (pl backtrack linux), meg weblapfejlesztére való.

VanZant
VanZant 2018. 01. 04. 16:36 | #12
Linux-on nem futnak a játékok sem. Próbáltam play on linux, wine, és CrossOver (ami fizetős!) programokkal, de felejtős mindegyik. És nem csak ubuntu-val kisérleteztem. Ha megkérdezel egy profi fotóst, photoshop lesz a válasz. Ha egy matematikust, akkor excel. Münchenben többe került a linux, mintha minden gépen windows futna:
https://pcforum.hu/hirek/16700/all-a-bal-munchenben-meghalt-a-tobb-tiz-milliardbol-telepitett-limux
https://pcforum.hu/hirek/20060/vegleges-kiteszik-a-linux-szuret-munchenbol-a-limux-varosbol


Előzmény: vadonka (10)
akicker 2018. 01. 04. 15:53 | #11
"Linuxban mindenre van megoldás"
A windows meg egyszerűen csak van, nem kell megoldásokat keresni :D

"Meglepő lehet, de nagyon sok windows-os programnak van linuxos alternatívája."

Ez így van! Mindennek van alternatívája. A tálibok ezt odáig fejlesztették, hogy már nő sem kell, hisz ott a kecske :D

Na de félre a tréfával. Én kétszer próbáltam a barátnőmnek az open office táblázatkezelőjében segíteni, a harmadik alkalom előtt inkább előfizettem neki is az ms office-ra. Ha linux lett volna a gépén, akkor lehet ma már nem is lennénk együtt :D Jó dolgok ezek az alternatívák, elvégre a többségük ingyenes is, de azért na..



Előzmény: vadonka (10)
vadonka 2018. 01. 04. 15:14 | #10
Évek óta linuxom van :) Linuxban mindenre van megoldás. Az egyetlen ami nincs és nincs igazán jó alternatíva rá azok az Adobe termékek.
Ha ott feladom a dolgot, hogy windows kliens van csak akkor régen rossz. Van wine, de előbb keresek rá valami linuxos megfelelőt amivel megoldható. Meglepő lehet, de nagyon sok windows-os programnak van linuxos alternatívája.


Előzmény: Tron65 (9)
Tron65 2017. 12. 31. 19:22 | #9
"egy valamire való informatikus sem használ windowst desktopon"
Kivéve, ha véletlen 30.000 windózós klienst támogat.
Vagy akár csak 1500-at.
Kivéve, ha a programot, amit használ CSAK windózra csinálták meg.

Szóval TE nem vagy valamire való informatikus.
+1 VÁLASZ
VanZant
VanZant 2017. 12. 31. 09:49 | #8
„Mióta van a Windows ba Terminál?”
Nem régóta, de nem lehetetlen. :D
https://youtu.be/EX-GL2fW1U0?t=452


Előzmény: sztewe (5)
Traveller_x
Traveller_x 2017. 12. 31. 09:03 | #7
A katarzis számomra az volt, amikor a lift PLCjét egy szellőzőbe belógatott usb kábel véggel hekkelte meg, és bebukfencezett mint egy ninja :D Mellesleg ezt a PDF be csomagolt vírust, biztosan továbbítja is a gmail :D
Csádi 2017. 12. 31. 01:23 | #6
cmd.exe
title "Terminal: root@%username% %cd%"
:DDDD
Egyébként Bash már natívan elérhető a Windows 10-ben, szóval akár valós is lehetne.


Előzmény: sztewe (5)
sztewe
sztewe 2017. 12. 30. 23:44 | #5
Mióta van a Windows ba Terminál? :D Az egy Linux volt ember :D Asszem KDE grafikus felülettel.


Előzmény: vadonka (3)
sztewe
sztewe 2017. 12. 30. 23:43 | #4
Hát lehet ezek megnéztem 1 évadot a Mr. Robot ból és azt hitték ők is tudnak ilyet csinálni. Nem. Hát nem. Ez messzi van attól a mestermű től.
+1 VÁLASZ
vadonka 2017. 12. 30. 22:40 | #3
Nálam ott bukott az egész, hogy a laptopján windows fut. Nemhogy hacker de egy valamire való informatikus sem használ windowst desktopon. Szervernek is csak ha muszáj.
Traveller_x
Traveller_x 2017. 12. 30. 16:32 | #2
Micsoda szocialista ipari szar. Tuti valami vén gyökér tollából. Hát igen, pont ilyen egy hecker. Akinek sosincs csaja. Mekkora egy barom aki azt hiszi, hogy a hackerek valami elbaszott kretén stréberek. Édes istenem...... Aki nem ismer hackert, az meg talán be is veszi.
Tron65 2017. 12. 30. 10:04 | #1
A videó és szövege híven tükrözi a mai magyar tudásszintet.
(mármint hogy mit gondolnak, mennyire okosak)
+1 VÁLASZ