cila 2016. 09. 17. 09:56 | #28
Ennél tökéletesebben nem is foglalhattad volna össze. A Gauss-féle eloszlási görbe, az IQ szintjén is tükrözi a valóságot.


Előzmény: lilaflexninja (24)
Mataccs 2016. 09. 17. 00:49 | #27
Hihetetlen mennyire a szívemből szóltál. Az igazságod megcáfolhatatlan. Tényleg szükség van a gibbonokra, mert ha ez a egyszerű réteg nem lenne, ki dolgozna? Sok ember KÖNYÖRÖG azért hogy irányítsa valaki, csak ne kelljen gondolkoznia. Még akár ingyen is, csak a napi rutin miatt.

Az igazi értelmiség majd akkor csodálkozik rendesen e világra, mikor fölismeri ennenmaga is, hogy le kell süllyedni az amőbák szintjére, különben csak állandó bosszúság, küzdelem az élet. Pedig az egyszerűség gyönyörködtet. Enni inni aludni ba...ni és a kör bezárult. (a fölsorolás fontossági sorrendje szabadon variálható)


Előzmény: lilaflexninja (24)
tjunior 2016. 09. 16. 09:54 | #26
Írtam én már ilyesmit egy úriembernek párszor, csak kevésbé szofisztikáltan :)


Előzmény: lilaflexninja (24)
-1 VÁLASZ
tjunior 2016. 09. 16. 09:53 | #25
Régen mindenki a könyvtárban ült és Goethet meg Schillert olvasott, a kulturáltság a tetőpontját akkor érte el amikor Sólyomszem fiatal volt, nem véletlen hiszen ő is sokat hozzátett a tetőpont eléréséhez, azóta csak süllyedünk.
Mondjuk az vicces, hogy egy ilyen trahs-műsor alapján akarnak bármit is levezetni a társadalomról. Van egy olyan szerkezet hogy távirányító, nyomogatni kell ha szembejön Pumped Gabó.
lilaflexninja
lilaflexninja 2016. 09. 16. 08:19 | #24
Értem én, hogy jobb lenne egy okosabb társadalomban élni, de tényleg? Ha mindenki igényesebb, okosabb, éleslátásúbb, kevésbé megvezethető lenne, akkor nem emelkednének ki a kicsit is többre való emberek. Akkor nem érezhetnéd magadat okosabbnak az átlagnál. Sokszor megkaptam már azt, hogy milyen naiv vagyok, meg hülyén gondolkodom, Hawkeye-tól is, akinek most külön nem válaszolok, mert kb. neki is szól. De én úgy gondolom, hogy akármennyire is szomorú, kell az átlag ember, kell a birka, kell a buta tömeg. Mert ilyenek az emberek, hogy igénylik, hogy vezessék őket, hogy előre megrágva a szájukba és az agyukba tolják a gagyit. Mert a kevés értelmesebbje csak így emelkedhet ki, mert a még kevesebb "vezető" csak így tud rajtuk uralkodni. Szép lenne, ha közel egyenlőek lennénk, ha nem suttyó proli lenne a társadalom nagy része, de ettől olyan messze vagyunk. Talán tízezer év múlva, se. Szerintem kellenek a rétegek, kell az egyszerű munkás réteg, és ahhoz, hogy ne érezzék azt, hogy nekik szar, kell, hogy buták legyenek. Az, aki a saját rétegéből, mondjuk esze folytán kitör, kitűnik, kiemelkedik, az általában szenved, mert nem érzi jól magát, mert többet akar, de azt nem éri el, mert tudja, hogy neki rossz, látja, hogy másoknak rossz. Ugyanez igaz politikai téren is. Lehet harcolni, lehet forradalmat csinálni, hogy minket ne ez, vagy ne az vezessen, lehet utánanézni és ráébredni, hogy micsoda összeesküvések vannak, de végső soron minek. Most az átlag szempontjából mondom. Rájövök, hogy a gyíkemberek báboznak Viktorral. Jobb lesz nekem, tehetek ellene valamit? Csak rosszabb, stresszesebb lesz az életem, nem tudok mit tenni, max. terjesztem az igét. Még mindig az átlag ember szintjén, jobb a boldog tudatlanság. Nem utolsó sorban, okos emberként harcolhatok én azért, hogy a társadalmat ne vezessék meg, ne döntsék a sárba, ne elégedjenek meg azzal, hogy van valóvilág és sajtos csipsz, csinálhatok forradalmat, elvehetem tőlük az olcsó igénytelen szórakozásukat, de nem tudok mit adni helyette, csak az ürességet tudom nyújtani. Mondanám, mintha egy drogostól venném el a cuccát, de azok tönkre teszik magukat, de a buta ember nem. Legalábbis nem annyira. Az csak éldegél, dolgozik, meghal és ennyi. Ez a véleményem, ezért fogadom el, hogy kell, nem kell, de szükség van a fenti szennyre. Akinek van valami gógyija az úgyis talál magának mást, magasröptűbbet. De ha ezek nem lennének, akkor sem járna színházba a tömeg, lenne más szenny. Ja ugye régen mennyi könyv, meg színház, meg Shakespeare, meg Mozart, meg minden volt. Ja egy szűk rétegnek, azok is gyakran csak divatból, a ponyva, meg a pajzán karikatúra maradt a népnek. Így volt ez régen is. Nem volt különb a színvonal 20 éve sem, 50 éve sem, meg 100 és 500 éve sem. Ma tudjuk, ismerjük a nagy írókat, költőket, zeneszerzőket, de az ő idejükben az alsó réteg ugyanúgy nem tudta és nem is érdekelte, mint manapság.

Az emberek buták, az embereken uralkodni kell sajnos. Nincs egyenlőség, nincs szabadság, nincs olyan, hogy ne szipolyozna valakit, nincs olyan, hogy ne tartanánk a mocsokban a többséget, hogy nekünk jobb legyen. Majd egyszer valamikor, ha végre civilizáltak leszünk.

Látom én, értem én, hogy mi a baj ezzel, magam szempontjából még gondnak is tartom, de a nagy átlagot nézve nem.


Előzmény: Lawrence (16)
hawkeye
hawkeye 2016. 09. 16. 07:53 | #23

"Egyébként az első mondatos kijelentésemet már az "én csak spektrumot meg natgeot nézek" embereken is megfigyeltem. Megnéznek 2-3 Stephen Hawking epizódot és úgy adják elő magukat, mint akik már holnap minimum mesterdiplomát tudnának szerezni asztrofizikából. Közbe meg, ha azt mondod nekik, hogy parciális differenciálegyenlet, azt hiszik, hogy kínaiul káromkodsz. "

Nem nézni, érteni...!!!


Előzmény: Parafadugó (20)
Mataccs 2016. 09. 16. 06:20 | #22
Veszek gyorsan egy tévét. A neten erről a farbapumpálós gabóról homopornóba futottam bele. Akkor már inkább a valóságsós szenny a színesképes, villogó villanypásztorból.
Lawrence 2016. 09. 15. 21:48 | #21
Van igazad, vagyis igen értem mit akarsz mondani, de ez akkor lenne igazán igaz, ha az emberek kiválasztanának egy ilyen műsort maguknak mondjuk szerda estére vagy NE ADJ ISTEN egy ilyen csatornát szombatra, mint ahogy írod pl. elolvasok egy trasht vagy elmegyek egy hányós baszós filmre a moziba :) DE ITT már rég nem erről van szó... a csatornaszolgáltatók által kínált (főleg alapcsomagban kínált) csatornák ultra nagy százaléka fő műsoridőben megállás nélkül és szinte kivétel nélkül adja ezt. Aki most (és főleg a fiatalokra gondolok) ezeket nézi, az a fiatal NEM VÁLASZTJA ezeket hanem kapja. Ahogy írtam ebben SZOCIALIZÁLÓDIK. Érted? Ez "jár neki".. és ő azt hiszi ez így jó, sőt ha nem tud róla akkor a társadalom kitagadja.. érted? De csicska vagy hogy nem tudod tegnap mit csinált a házban VV pöcök!?
Én őszinte leszek én a szórakoztatás legapróbb jelét sem látom ezekben a műsorokban sőt rendesen feszült leszek tőlük, de az ízlés is egyben úgyhogy nem bántom azt aki nézi, de aki ezen ÉL az SZERINTEM igenis butább réteg. Ja egyébként az hogy milyen egyetemre jársz az ÉGVILÁGON semmit nem jelent. :) De ez már más téma,, nyilván elhiszem hogy ép ésszel vagy megáldva csak nem az egyetem miatt. ÉS ahogy írtam én csak sajnálom ezt a süllyedést. :(


Előzmény: Parafadugó (20)
Parafadugó
Parafadugó 2016. 09. 15. 21:32 | #20
Én nem abban látom a problémát, hogy ki mit néz, hanem, hogy nem a helyén kezeli az adott műsort. Vegyük például a Való Világot. Én elkezdtem nézni ezt az új szériát, aztán lehet, hogy beleunok 1-2 hét után. Viszont tisztában vagyok vele, hogy ami ott történik, annak egy szavát sem szabad elhinni. A szavazások arra vannak, hogy fenntartsák a látszatot, hogy a néző beleszólhat. Viszont ezek mellett műszaki egyetemre járok (tudom nagy a kontraszt a kettő között) és rajongok a minőségi RPG játékokért. A képen lévő észbontó is olyan, mint a VV. Vagy röhögsz rajta, vagy nem, de ha elhiszed, hogy több van benne, mint nézettségvadász "humor", akkor fogsz butulni tőle. A trash nem csak a tv-ben van jelen, hanem az irodalomban is. Most akkor az műveltebb, aki a könyvben olvassa ugyanazt? Igény a trash műfajokra mindig is lesz, a gond akkor van, ha elnyomja a többit. Egyébként az első mondatos kijelentésemet már az "én csak spektrumot meg natgeot nézek" embereken is megfigyeltem. Megnéznek 2-3 Stephen Hawking epizódot és úgy adják elő magukat, mint akik már holnap minimum mesterdiplomát tudnának szerezni asztrofizikából. Közbe meg, ha azt mondod nekik, hogy parciális differenciálegyenlet, azt hiszik, hogy kínaiul káromkodsz.
cila 2016. 09. 15. 21:21 | #19
Hm... ki a butább?
Az izom-bizony, aki beszél,
a bamba-néző aki nem vált csatornát,
vagy a műsorvezető-szerkesztő, aki így akarja növelni a nézettséget?
hawkeye
hawkeye 2016. 09. 15. 16:50 | #18
"...de azt elfogadom, hogy az átlag embernek ennyi elég."

Szomorú. A véleményed is, meg az, hogy túl sok ember lett ennyire igénytelen, az elmúlt negyed században.

Vannak, akik büszkék erre. Hogy életükben nem olvastak el egyetlen könyvet sem. Meg hogy a valóságsókat kukkolják csorgó nyállal. Meg persze az Izaura tévét, és társait. Van belőlük rendesen. De ha elmondod neki, hogy ezeknek a szennycsatornáknak a növekvő száma nem véletlen, célja van, néznek rád üveges szemekkel....


Előzmény: lilaflexninja (15)
tjunior 2016. 09. 15. 16:34 | #17
Nekem nincs tévém, de azon is csak Spektrumot nézek meg Nesönöl dzsiografikot.
-1 VÁLASZ
Lawrence 2016. 09. 15. 15:48 | #16
Azt írtad az átlagembernek ez KELL... :) erre írtam a KELL szót. Másrészről meg ha úgy vagy vele hogy egy "átlagembert" nem kell felemelni (egyébként megsúgom hogy ezekkel a műsorokkal még szinten tartani se lehet hanem süllyeszteni) akkor az egész társadalmat úgy gondolom jó van így. Hát nincs jól. Én szívesebben élnék egy kevésbé buta társadalomban. IGEN kimondom aki ilyen szarokat néz az buta. Pont annyira mint az aki ebben részt vesz csak más módon. Nem fogok én sem tüntetni :) vagy kövekkel dobálózni a TV társaságok előtt.. de sajnálom hogy ide süllyedtünk.


Előzmény: lilaflexninja (15)
+1 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2016. 09. 15. 15:01 | #15
Senki nem mondta, hogy kell, azt mondtam, hogy ez is hozzá tartozik a világhoz. Nekem mindegy az is, hogy nálad miért nincs a tévé adás, általánosságban beszéltem, mert tapasztalatom szerint, akikkel eddig találkoztam azok mind odavoltak, hogy náluk aztán nem jön be a szenny, nincsen upc meg téhom, de ugyanúgy nézték a szennyet, csak letöltötték, meg más köntösbe volt bújtatva, vagy elérhető a neten.

Amúgy meg persze mindenkinek más a szórakozás. Nem mondom, hogy ezek a műsorok, meg nagyjából azok, amiket az rtl, tv2 meg a viasat csoport művel az valami, de azt elfogadom, hogy az átlag embernek ennyi elég. Bár eleve úgy vagyok vele, hogy az átlag embereket nem is kell nagyon felemelni semmilyen szinten, mert kell a nagy tömeg birka. Szóval engem nem zavarnak.


Előzmény: Lawrence (10)
-3 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2016. 09. 15. 14:55 | #14

És hogy mindenütt ott a csalás, a korrupció, hogy a néphülyítés eredményesebb legyen:

http://index.hu/kultur/media/2016/09/15/andy_vajna_teveit_vizsgalna_az_eu_csalas_elleni_hivatala/
hawkeye
hawkeye 2016. 09. 15. 14:48 | #13

Ezért megköveznek az Izaura fanok.... :)


Előzmény: Lawrence (10)
hawkeye
hawkeye 2016. 09. 15. 14:47 | #12

Egyetértek. Sajnos ez a helyzet...


Előzmény: közlegény (9)
hawkeye
hawkeye 2016. 09. 15. 14:46 | #11

Te felvázoltál egy optimális rendszert.

A valóság ezzel szemben teljesen más.

Nézd meg pl. a UPC Direct FB oldalát, ahol az előfizetők hörögve követelik az Izaura tévét.
Akkor is, ha a DTH szolgáltatók még nem tudják, mert a BIX osztja szét...

Egyébként meg kibékülnék az általad leírtakkal....



Előzmény: Erunder (7)
Lawrence 2016. 09. 15. 14:21 | #10
Szeretem mikor valaki megmondja egy rétegről mit miért csinál és kész :D
Egyrészt én is sokszor megfáradtan érkezek haza főleg agyban... de ilyenre akkor sincs igényem nem hogy még KELL! :)
Nem vagyok kultúrsznob... nem azért nem nézek TV-t otthon a nyugis lakásomban hogy ezzel menő legyek hanem mert nem érdekel. Nincs is előfizetésem és nem nagyon találok rajta olyat ami szórakoztatna. Persze akadna de ahogy írtad azt letöltöm és megnézem. A szórakozásra vágyom de nem az igénytelenségre. És bár szerinted nem én úgy gondolom óriási különbség van az ilyen műsrokon szocializálódott és az igényes szórakozást kereső emberek között. Ez egy sima beszélgetéskor lejön. A pumedgabó-t amúgy tudom ki.. láttam egyszer a neten róla valami videót ahogy táncol, ennyi... viszont tényleg sokszor nem tudom ki kiről beszél és olyankor megkapom amit Te is próbálsz mondani hogy nem igaz hogy nem tudom ki az .. ez csak duma. Sőt már lassan nekem kéne szarul éreznem magam. :) nyugi nem fogom. Az alja annak kell aki igényli. Nekem nem. Persze vannak szintek de alja köszi nem!


Előzmény: lilaflexninja (8)
+2 VÁLASZ
közlegény
közlegény 2016. 09. 15. 13:15 | #9
nem kétséges, hogy meg lehet találni az igényes műsorokat (sorozatokat, filmeket, sport- és hírműsorokat, de talán még valóság showkat is), mégis úgy érzem egyre inkább a margóra szorulnak az igényes tartalmak, és nagy nézettségnek a berkgyőzi, anyátok közt műsorok örvendenek, ha leapadna a nézettségük, már vennék is le a műsorról. a tévénézők többsége mellett nem állnék ki, mert pont pumped gabó főmüsoridős szerepelése a kiállított bizonyítvány a többség igényességéről.


Előzmény: Erunder (7)
+1 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2016. 09. 15. 13:09 | #8
[Komment megjelenítése...]
-4 VÁLASZ
Erunder
Erunder 2016. 09. 15. 12:43 | #7
Most kiállok a tévénézők mellett.
Ez a műsor és társai valóban bugyuta, rendkívül egyszerű szórakozást nyújt, DE, szerencsénkre még mindig találni értelmes műsorokat is a csatornákon.
A valóság show kategóriában is találni jókat, hiszen ez a műfaj nem áll meg a beköltőz cuccoknál. Van főzős, autós, állatos, régészes, gyakorlatilag végtelen a lista, mindenki megtalálhatja a saját szája ízének a megfelelőt.
Ezen felül pedig még ott vannak az ismeretterjesztők, sorozatok, filmek. Most sorozatból ne a Szulejmán Barátok közt kombóra gondoljatok.
Minőségi, népszerű, és jó sorozatokat is adnak. Csak pár példa: The Walking Dead, Lucifer, A család, és még rengeteg, de most hirtelen csak ez a három jutott eszembe.
Ezen kívül pedig ott vannak még azok a tévézők, akik alternatívan tévéznek. Ide sorolhatók a kalózok, akik a kedvenc műsoraikat letöltik, és a Netfli használók.
Röviden, a lényeg a tévénél a tudatos használat, mert a választás lehetősége, az igényes szórakozás és az egyszerű kikapcsolódás között, mindenkinek adott.


Előzmény: Dmckayals (6)
+1 VÁLASZ
Dmckayals 2016. 09. 15. 12:29 | #6
Szerinte a TV azok miatt van, akik ilyeneket akarnak nézni. Aki mást igényel, elmegy színházba, moziba, beszélget, könyvet olvas, stb.


Előzmény: hawkeye (4)
közlegény
közlegény 2016. 09. 15. 12:08 | #5
és vannak, akik az ilyenek miatt NEM néznek tévét :)

(nem) sajnos nem is kevesen... :)


Előzmény: hawkeye (4)
hawkeye
hawkeye 2016. 09. 15. 12:02 | #4
És vannak, akik az ilyenek miatt néznek tévét.

Sajnos nem is kevesen....
bungle
bungle 2016. 09. 15. 11:21 | #3
Traveller_x
Traveller_x 2016. 09. 15. 10:56 | #2
Látatlanban is elhiszem neked!


Előzmény: lilaflexninja (1)
lilaflexninja
lilaflexninja 2016. 09. 15. 10:54 | #1
Látatlanban is meg merem kockáztatni, hogy pumpa gabinál igen.